Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpakaka i långpanna med vit chokladtopping

Den här saftiga kakan med cream cheese och vit chokladtopping bakar du i långpannan och skär i rutor.

Pumpakaka i långpanna med vit chokladtopping
Pumpakaka i långpanna med vit chokladtopping
Pumpakaka i långpanna med vit chokladtopping
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 4ägg
  • 4 dlströsocker
  • 2 dlrapsolja
  • 200 gpumpa- till exempel muscat, skalad och grovriven
  • 1citron- finrivet skal
  • 4 dlvetemjöl
  • 1 mskbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2 tskkanel- mald

Topping

  • 2 dlvispgrädde
  • 100 gvit choklad
  • 300 gfärskost- till exempel Philadelphia
  • 3 dlflorsocker
  • 1 mskcitronsaft- färskpressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst i en bunke. Tillsätt olja, pumpa och citronskal.

  3. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker, kanel. Rör ner och vispa i det i äggsmeten.

  4. Häll och bred ut smeten i en långpanna, cirka 30 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper.

  5. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 30 minuter, eller tills den är genomgräddad, känn med provsticka. Låt den kallna i formen.

  6. Stjälp upp kakan, kasta bakplåtspapper. Låt kakan kallna.

  7. Koka upp hälften av grädden i en liten släpplättpanna. Lägg i chokladen, ta pannan från värmen och rör om tills chokladen har smält.

  8. Vispa upp cream cheese i en bunke. Sikta i florsocker och vispa ihop. Vispa i den smälta chokladen. Vispa i resten av grädden i omgångar till krämig konsistens. Bred glasyren på kakan och låt stå kallt cirka 1 timme. Skär i rutor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök