Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här saftiga kakan med cream cheese och vit chokladtopping bakar du i långpannan och skär i rutor.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och poröst i en bunke. Tillsätt olja, pumpa och citronskal.
Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker, kanel. Rör ner och vispa i det i äggsmeten.
Häll och bred ut smeten i en långpanna, cirka 30 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen cirka 30 minuter, eller tills den är genomgräddad, känn med provsticka. Låt den kallna i formen.
Stjälp upp kakan, kasta bakplåtspapper. Låt kakan kallna.
Koka upp hälften av grädden i en liten släpplättpanna. Lägg i chokladen, ta pannan från värmen och rör om tills chokladen har smält.
Vispa upp cream cheese i en bunke. Sikta i florsocker och vispa ihop. Vispa i den smälta chokladen. Vispa i resten av grädden i omgångar till krämig konsistens. Bred glasyren på kakan och låt stå kallt cirka 1 timme. Skär i rutor.
Recept från Mitt kök