Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pumpagnocchi med svartkål, brynt smör och knaprig salami passar till ett rött italienskt vin, gärna från Veneto. Servera rätten som huvudrätt till 4 pers eller som smårätt till 8 pers.
Sätt ugnen på 200°. Skär pumpan i klyftor och skrapa bort alla kärnor och trådar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja och strö över 2 krm salt. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme.
Lägg ut salamiskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 6–8 min, tills salamin är knaprig. Låt svalna på plåten.
Skär loss pumpaköttet från skalen och passera genom en potatispress, väg till 400 g puré. Blanda pumpapuré, mjöl, ost, ägg, muskot och 1 tsk salt till en lös deg.
Forma rullar av degen på väl mjölad arbetsbänk. Fukta en bänkskiva med lite vatten och bred ut en bit plastfolie, ca 30 x 30 cm. Lägg på en rulle. Rulla och tvinna in från båda ändarna så att en fast rulle bildas, ca 20 cm lång. Fortsätt tills degen är slut, det blir 4–5 rullar.
Sjud rullarna i vatten 5–10 min, tills de flyter upp. Ta upp och låt kallna. Rullarna kan förvaras i kylen upp till 3 dagar.
Rosta pinjenötterna lätt i en stekpanna. Smält 50 g smör i en kastrull och sjud det tills det blir lätt brynt.
Klipp eller skär upp plasten från rullarna och skär dem i 1/2 cm tjocka skivor.
Strimla kålen. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs lök och kål i 1 msk smör ca 5 min. Ta upp och håll varmt. Stek därefter gnocchin i 2 msk smör så att den får färg. Blanda ner kål och lök. Strö över bitar av salami och rostade pinjenötter. Häll över det brynta smöret. Servera med parmesan.