Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Så här års känns det helt rätt att blanda pumpa i potatisgnocchi. Väldigt gott blir det dessutom!
Sätt ugnen på 200 grader. Skär pumpan i bitar. Skala potatisen och skär i bitar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Rosta i mitten av ugnen tills allt är mjuk i cirka 20 minuter.
Pressa den varma potatisen och pumpan genom en potatispress direkt i en bunke eller på mjölat bord. Krydda med salt och arbeta in mjölet, lite i taget, tills degen blir slät och fast. Exakt hur mycket mjöl som behövs beror på potatisen. Vira in degen i plastfolie och låt den vila i kylen i några timmar.
Rulla ut degen på mjölat bord till fingertjocka längder. Skär längderna i 2 centimeter breda bitar. Tryck varje bit mot en gaffel. Lägg den färdiga gnocchin på lätt mjölat bord.
Koka upp saltat vatten i en traktörpanna. Låt sedan gnocchin sjuda på svag värme i cirka 4 minuter. Koka den i omgångar. Rör försiktigt då och då så att klimparna inte fastnar i varandra. De är färdiga så snart de flyter upp till ytan.
Lyft upp gnocchin med hålslev och låt dem rinna av väl.
Salviasmör: Smält smör och blanda i äppeltärningar och salviablad. Låt fräsa ihop någon minut tills salvian är frasig.
Servera gnocchin med salvia smöret och dra över några varv med pepparkvarnen. Toppa med nyriven pecorino eller parmesan.
Recept från Mitt kök