Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pumpaglass med kanderade pekannötter. Glassen blir syrligt god av lime och yoghurt.
Skala och kärna ur pumpan. Skär fruktköttet i bitar (250 g).Koka bitarna mjuka i vatten, ca 5 min. Låt rinna av ordentligt.
Koka upp grädden. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll grädden över äggpöset under omrörning. Häll tillbaka smeten i kastrullen, sjud tills den tjocknar. Låt kallna.
Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Mixa pumpan slät med mixerstav. Blanda den sjudna krämen med pumpapuré, limeskal, limesaft och yoghurt. Frys smeten i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant). Lägg över i en burk med lock, ställ i frysen om den inte ska ätas genast.
Kanderade pekannötter: Grovhacka nötterna, lägg dem på ett bakplåtspapper. Smält sockret tills det är gyllenbrunt. Blanda i smör och salt, häll sockret över nötterna. Låt stelna.
Krossa nötbräcket lätt i en mortel. Skeda upp glassen och strö över nötterna. Garnera med limeskal.