Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpaglass med kanderade pekannötter

Recept på pumpaglass med kanderade pekannötter. Glassen blir syrligt god av lime och yoghurt.

Pumpaglass med kanderade pekannötterPumpaglass med kanderade pekannötterPumpaglass med kanderade pekannötter
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 400 gbutternutpumpa
  • 3 dlvispgrädde
  • 3äggulor
  • 1,5 dlströsocker
  • 1lime
  • 2 dlnaturell yoghurt

Nötter

  • 50 gpekannötter
  • 1 dlströsocker
  • 1 tsksmör
  • 0,5 tskflingsalt

Garnering

  • limeskal- rivet

Gör så här

  1. Skala och kärna ur pumpan. Skär fruktköttet i bitar (250 g).Koka bitarna mjuka i vatten, ca 5 min. Låt rinna av ordentligt.

  2. Koka upp grädden. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll grädden över äggpöset under omrörning. Häll tillbaka smeten i kastrullen, sjud tills den tjocknar. Låt kallna.

  3. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Mixa pumpan slät med mixerstav. Blanda den sjudna krämen med pumpapuré, limeskal, limesaft och yoghurt. Frys smeten i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant). Lägg över i en burk med lock, ställ i frysen om den inte ska ätas genast.

  4. Kanderade pekannötter: Grovhacka nötterna, lägg dem på ett bakplåtspapper. Smält sockret tills det är gyllenbrunt. Blanda i smör och salt, häll sockret över nötterna. Låt stelna.

  5. Krossa nötbräcket lätt i en mortel. Skeda upp glassen och strö över nötterna. Garnera med limeskal.

Vad tyckte du om receptet?