Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpafröbullar

De här bullarna ska jäsa över natten.

Pumpafröbullar
Pumpafröbullar
Pumpafröbullar
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 5 dlvatten- kallt
  • 1 mskmajsolja
  • 2 tskhavssalt
  • 7 dldinkelmjöl
  • 67 dlvetemjöl
  • 1 dlpumpafrön- ristade
  • 1 stägg- till pensling

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och häll över hälften av vätskan. Rör ut jästen i vätskan. Vätskan behöver ej vara varm eftersom bullarna ska långjäsa över natten.

  2. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och mjölet lite i taget. Blanda till en deg. Arbeta degen smidig. Lägg degen i en stor form och plasta in formen. Låt degen stå i kylen till nästa dag.

  3. Nästa dag: Ta ut degen ur kylen och låt den stå i rumstemperatur en stund.

  4. Häll upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 24 bitar som rullas till bullar.

  5. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Låt bullarna jäsa i 15 minuter.

  6. Pensla bullarna och strö över pumpafrö. Grädda bullarna i ugn, 175 grader, i 30 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök