Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De här bullarna ska jäsa över natten.
Smula jästen i en bunke och häll över hälften av vätskan. Rör ut jästen i vätskan. Vätskan behöver ej vara varm eftersom bullarna ska långjäsa över natten.
Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och mjölet lite i taget. Blanda till en deg. Arbeta degen smidig. Lägg degen i en stor form och plasta in formen. Låt degen stå i kylen till nästa dag.
Nästa dag: Ta ut degen ur kylen och låt den stå i rumstemperatur en stund.
Häll upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 24 bitar som rullas till bullar.
Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Låt bullarna jäsa i 15 minuter.
Pensla bullarna och strö över pumpafrö. Grädda bullarna i ugn, 175 grader, i 30 minuter.
Recept från Mitt kök