Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpacupcakes

Recept på fantastiskt goda pumpacupcakes. Den grovrivna pumpan gör muffinsen underbart saftiga.

PumpacupcakesPumpacupcakesPumpacupcakes
Recept på pumpacupcakes. Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 klyftabutternutpumpa- eller muskatpumpa (ca 200 g)
  • 1 dlhasselnötter
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlmuscovadosocker- ljust
  • 3ägg
  • 3,5 dlvetemjöl- (210 g)
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1 dlrussin

Topping

  • 200 gfärskost- naturell
  • 25 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlflorsocker

Garnering

  • kakao- eller mald kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala ­pumpan och riv den grovt. Klappa den torr med t ex hushållspapper. Grovhacka nötterna.

  2. Vispa smör och socker poröst. Rör i ett ägg i taget. Vänd ner ­mjölet blandat med bakpulvret. Blanda i pumpa, nötter och russin.

  3. Fördela smeten i 12–14 muffinsformar ställda på en plåt. ­Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt kallna.

  4. Topping: Vispa ihop ost, smör och florsocker till en kräm. Spritsa krämen på muffinsen och pudra över kakao eller kanel.

Vad tyckte du om receptet?

Vintips till pumpacupcakes:

Moscatel de Setúbal 2009 (8011) Portugal, 99 kr. 

Starkvin med söt, ganska intensiv smak med toner av apelsin, nötter och kryddor. 

Älskar du också att baka?  Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.