Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpaburgare med halloumi

Goda vegoburgare som toppas med en het harissamajo. Det är lite pyssel att göra smeten till burgarna, men å andra sidan kan man göra den i väldigt god tid.

Pumpaburgare med halloumiPumpaburgare med halloumiPumpaburgare med halloumi
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 150 gmjölig potatis
  • 250 gpumpakött- renskuret
  • 1ägg
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 1 tsklimeskal- rivet
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsambal oelek
  • 1,752 dlkikärtsmjöl
  • 2 dlquinoa- kokt röd
  • 100 ghalloumi- grovriven
  • 2 dlpersilja- hackad
  • smör- till stekning

Harissamajo

  • 1,5 dlmajonnäs
  • 0,75 tsklimeskal- rivet
  • 2 mskmynta- hackad

Till servering

  • bondbröd- ugnsrostat
  • romansallad
  • avokado- skivad
  • majonnäs- med harissa
  • mango- skivad
  • cocktailtomater- klyftade
  • purjolök- strimlad
  • rödlök- hackad
  • myntablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen. Skär potatis och pumpa i bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen tills potatisen och pumpan är mjuka, cirka 20 minuter. Låt kallna.

  2. Lägg potatis, pumpa, ägg, vitlök, limeskal, salt och sambal oelek i matberedaren. Mixa ihop med stålkniven till en slät massa. Tillsätt mjölet och mixa ihop till en fastare smet.

  3. Vicka upp smeten i en bunke. Blanda i quinoa, halloumi och persilja för hand. Täck över med plast. Låt smeten stå till sig minst en timme i kylen.

  4. Forma till fyra burgare med vattensköljda händer. Lägg dem på en vattensköljd bräda.

  5. Stek burgarna gyllenbruna på båda sidor i smör.

  6. Harissamajo: Blanda ingredienserna.

  7. Servera burgarna på rostat bröd med sallad. Toppa med avokado, harissamajo, mango, tomat, lök och mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök