Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Goda vegoburgare som toppas med en het harissamajo. Det är lite pyssel att göra smeten till burgarna, men å andra sidan kan man göra den i väldigt god tid.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen. Skär potatis och pumpa i bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen tills potatisen och pumpan är mjuka, cirka 20 minuter. Låt kallna.
Lägg potatis, pumpa, ägg, vitlök, limeskal, salt och sambal oelek i matberedaren. Mixa ihop med stålkniven till en slät massa. Tillsätt mjölet och mixa ihop till en fastare smet.
Vicka upp smeten i en bunke. Blanda i quinoa, halloumi och persilja för hand. Täck över med plast. Låt smeten stå till sig minst en timme i kylen.
Forma till fyra burgare med vattensköljda händer. Lägg dem på en vattensköljd bräda.
Stek burgarna gyllenbruna på båda sidor i smör.
Harissamajo: Blanda ingredienserna.
Servera burgarna på rostat bröd med sallad. Toppa med avokado, harissamajo, mango, tomat, lök och mynta.
Recept från Mitt kök