Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Surdegsbröd med pumpa, en höstfavorit på buffén.
Sätt ugnen på 175 grader. Dela, kärna ur och skala pumpan. Riv den grovt.
Lös upp surdeg och jäst i vatten i degbunken. Tillsätt salt, brödsirap, mjukt smör, pumpa, rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt 1 timme.
Knåda degen smidig på mjölad arbetsbänk. Tillsätt eventuellt mer mjöl.
Forma degen till två bröd och lägg i mjölade brödkorgar med skarven uppåt. Låt dem jäsa, cirka 20 minuter. Stjälp upp bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa ytterligare, cirka 10 minuter.
Skåra bröden med vass kniv och grädda dem i nedre delen av ugnen, cirka 45 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Recept från Mitt kök