När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1,5 dlvetemjöl
1,5 dlfiberhavregryn
1,5 dlljust muscovadosocker
1 tskkanel- mald
1 tskbakpulver
1 tsksalt
2,5 dlpumpapuré- (ca 250 g) från t ex Muscat, se separat recept
1 mskingefära- färskriven
1ägg
2 dlrapsolja
1 dllingon- frysta
1 dlpumpafrön
Tillbehör
färskost
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång brödform, 1 1/2
liter. Blanda de torra ingredienserna. Blanda i pumpapuré, ingefära, ägg och olja och rör till en klumpfri smet. Vänd i lingonen och hälften av pumpafröna.
Häll smeten i formen. Toppa med resten av pumpafröna. Grädda mitt i ugnen i ca 45 min.
Låt svalna i formen i ca 5 min innan brödet stjälps upp på galler och får kallna. Servera med färskost.
Pumpapuré
Sätt ugnen på 180°. Halvera och kärna ur valfri pumpa. Lägg den med snittytan ner på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen tills den är helt mjuk, i ca 30 min beroende på sort och storlek. Låt svalna. Gröp ut fruktköttet och lägg det i en matberedare. Mixa till en puré.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 0 · 0 röster)
KÖKSTIPSET: Det är enkelt med köpta pumpafrön, men du kan gärna använda dem som finns i pumpan. Skölj fröna i vatten och var noga med att ta bort fruktköttet. Låt dem sedan torka på hushållspapper.