Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpa som pytt med chili och koriander

Pumpa som pytt med chili och korianderPumpa som pytt med chili och korianderPumpa som pytt med chili och koriander
Pumpa som pytt med chili och koriander Foto: Leif Jacobsson

Ingredienser

  • smör- lite och olivolja till stekning
  • 700 gpumpa- tärningar
  • 1paprika- i tärningar
  • 67salladslök- eller en rödlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5röd chili
  • 1 dlmajskorn- tinade
  • 1 dlgröna ärtor- tinade
  • 0,5lime- lite skal och saft
  • salt
  • peppar
  • koriander- färsk
  • 2 mskpumpakärnor- rostade
  • 100 gfetaost
  • sesamolja- kan uteslutas

Gör så här

  1. Stek pumpa och paprika mjuka i smör och olivolja.

  2. Tillsätt lök, pressad vitlök och chili och låt fräsa en stund. Rör till sist i majs och ärtor och smaka av med lime, salt, peppar och koriander.

  3. Dekorera med pumpakärnor och smula över lite fetaost. Några droppar sesamolja på pytten ger rätten en extra läcker krydda.

Vad tyckte du om receptet?