Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pumpa- och rotfruktschips med pumpadipp passar bra till halloween. Att göra egna chips är inte så svårt. Du behöver en termometer för att hålla koll på oljans temperatur när du friterar i kastrull.
Chips: Halvera, kärna ur och skala pumpan. Skala rotfrukterna. Hyvla pumpa och rotfrukter lövtunt på mandolin.
Hetta upp oljan till 170–180° i en kastrull eller fritös. Fritera 10–15 skivor i taget. Försök hålla sorterna åtskilda, eftersom de blir färdiga olika fort. Torka eventuellt av dem innan de läggs i den heta oljan. Fritera tills de fått lite gyllenbrun färg. Lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta medan de fortfarande är varma. Förvara chipsen i en skål med hushållspapper i botten.
Pumpadipp: Sätt ugnen på 200°. Kärna ur och skala pumpan, skär den i bitar. Skala vitlöksklyftorna. Lägg pumpa och vitlök i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja och tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
Lägg pumpa, vitlök och olja i en matberedare och mixa slätt. Häll upp i en skål och blanda med yoghurt. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ner chilin i purén och krydda med salt.
Sätt ugnen på 100° Lägg chipsen på en plåt, värm dem ca 5 min för att de ska bli torra och knapriga. Servera med dipp.