Allt om Mat / Recept / Pumpasoppa med morot, ingefära & kokosmjölk
Pumpasoppa med morot, ingefära & kokosmjölk
6 personer
30 minuter
(Betyg: 4,2 · 93 röster)
Mustig färgglad pumpa- och morotssoppa med ingefära och kokosmjölk, som serveras rykande het med koriandersmör och knapriga nötter. Perfekt till Halloween!
Mustig pumpasoppa med koriandersmör och knapriga nötterFoto: Ulrika Pousette
(Betyg: 4,2 · 93 röster)
Pumpa- och morotssoppa
6personer
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
400 gpumpa- gärna buttercup
300 gmorötter
1 storgul lök
2vitlöksklyftor
1röd chili- t ex spansk peppar
2 mskrapsolja
8 dlvatten
1 burkkokosmjölk- (400 ml)
1,5grönsaksbuljongstärning
3limeblad
1,5 tskingefära- mald
1 tsksalt
1 krmsvartpeppar- nymald
2 msklime- pressad
Koriandersmör
2 msksesamfrön
0,5 dlsalta cashewnötter
1 mskrapsolja
75 gsmör- rumsvarmt
0,5 krukakoriander
0,5lime- rivet skal
1 krmsalt
Garnering
chiliflakes
koriander
Tillbehör
1 dlsalta cashewnötter
0,5 dlpumpakärnor
bröd
Gör så här
Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar. Skala och skär morötter och lök i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin.
Fräs grönsakerna i olja i en gryta ca 3 min. Häll över vatten och kokosmjölk och tillsätt buljongtärningar, limeblad och ingefära. Låt soppan koka under lock ca 20 min.
Ta upp och kasta limebladen. Mixa soppan slät med mixerstav och krydda med salt och peppar. Smaksätt med limesaft.
Koriandersmör: Mixa sesamfrön och cashewnötter med oljan. Tillsätt smör, koriander, limeskal och salt och mixa till ett grönt smör.
Garnera soppan med chiliflakes och koriander. Servera med koriandersmör, grovhackade cashewnötter, pumpakärnor och bröd.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,2 · 93 röster)
Att dricka till:
Gnarly Head Viognier 2011 (6381) USA, 89 kr.
Vitt vin med blommig ton. Inslag av exotisk frukt, örter och liten druvsötma i eftersmaken.
Natureo Free Muscat 2011 (1912) Spanien, 49 kr. (alkoholfritt)
Vitt med lätt blommiga toner, drag av ananas och fin fräschör.
Foto: Ulrika Pousette
Enkelt halloween-pyssel! Så här gör du en halloween-lykta av ananas:
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!