Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på saftig kaka i långpanna bakad med pumpa och morötter. Fira halloween med en kaka på morot och pumpa. Den är supenkel att göra och smakar ljuvligt.
Sätt ugnen på 175°.
Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget.
Skala, kärna ur och finriv pumpan. Skala och riv morötterna. Rör ner pumpa och morötter i smeten.
Blanda mjöl, bakpulver, kanel, ingefära och apelsinskal. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 x 23 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
Kräm: Smält smöret och låt det svalna. Rör ner färskost, florsocker, vaniljsocker och apelsinsaft. Låt kallna. Bred krämen över kakan och ställ in den i kylen.
Färga nästan all marsipan orange (ta mest gult och lite rött). Färga en liten del marsipan grön. Rulla ut en längd, ca 1 cm i diameter. Skär i 25 bitar och rulla till små pumpor. Markera små streck på pumpan med en tandpetare, sätt dit ett grönt fäste. Sätt pumporna på kakan och servera.