Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpa- och havtornsmarmelad

Pumpa- och havtornsmarmelad är god att servera till ost. Havtornen ger en frisk smak till marmeladen.

Pumpa- och havtornsmarmelad
Pumpa- och havtornsmarmelad
Pumpa- och havtornsmarmelad
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 175 ghavtorn
  • 800 gpumpa- t ex hokkaido
  • 500 gströsocker
  • 2,5 dlvatten
  • 2kanelstänger

Tillbehör

  • ostar- t ex mild grevé, ­Vilhelmsdals Bocken Per, Strömmens Boltjärns Blå

Gör så här

  1. Pressa havtornen genom en sil och mät till 1 dl saft. Skala och riv pumpan. Koka den med vatten och havtornssaft utan lock ca 30 min. Rör ner sockret. Låt koka ca 5 min. Lägg i kanelstängerna.

  2. Skumma av och häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar. Låt kallna. Servera marmeladen till ost.

Vad tyckte du om receptet?