Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pumpa- och getostpaj till huvudrätt. Den söta pumpan gör sig perfekt ihop med getosten!
Pajskal: Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop smör, mjöl och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 12–15 min.
Fyllning: Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpaköttet i mindre bitar, ca 2 x 2 cm. Smula osten i mindre bitar. Repa bladen från rosmarinen. Vispa ihop ägg, grädde, rosmarin, salt, muskot och peppar.
Fördela pumpa och ost i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda pajen mitt i ugnen 30–35 min.
Servera pajen ljummen eller varm.