Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpa- och getostpaj

Recept på pumpa- och getostpaj till huvudrätt. Den söta pumpan gör sig perfekt ihop med getosten!

Pumpa- och getostpaj
Pumpa- och getostpaj
Pumpa- och getostpaj
Recept på pumpa- och getostpaj. Foto: Katja Ragnstam

Pajskal

  • 125 gsmör
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 krmsalt
  • 12 mskvatten

Fyllning

  • 500 gpumpa- t ex butternut
  • 150 ggetost
  • 2 kvistarrosmarin
  • 2 dlmatlagningsgrädde
  • 2ägg
  • 1 tsksalt
  • 2 krmmuskotnöt- nymald
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop smör, mjöl och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.

  2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 12–15 min.

  3. Fyllning: Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpaköttet i mindre bitar, ca 2 x 2 cm. Smula osten i mindre bitar. Repa bladen från rosmarinen. Vispa ihop ägg, grädde, rosmarin, salt, muskot och peppar.

  4. Fördela pumpa och ost i paj­skalet. Häll över äggstanningen. Grädda pajen mitt i ugnen 30–35 min.

  5. Servera pajen ljummen eller varm.

Vad tyckte du om receptet?