Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tacos med pumpa och chorizo

Recept på pumpa- och chorizotacos. Rättens karaktär avgörs till stor del av hur stark korv man använder. Fajitaskrydda finns i påsar vid tacohyllan i butiken.

Tacos med pumpa och chorizo
Tacos med pumpa och chorizo
Tacos med pumpa och chorizo
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 kgbutternutpumpa- eller muskatpumpa
  • 3korvar- färska, t ex chorizo (à 100 g)
  • 2gula lökar
  • 3 mskolivolja
  • 2 mskfajitakrydda
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar

Chili- och korianderröra

  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 krukakoriander
  • 0,5 mskcitron- eller lime, pressad
  • 3 mskrapsolja
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • 2 förpminitortillabröd- mjuka (à 200 g)
  • 1,5 dlcheddarost- riven
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Korianderröra: Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.  Hacka koriandern. Blanda chili, vitlök, koriander, citrussaft och 1 msk olja. Krydda med salt.

  2. Skala och skär pumpan i ca 1 cm stora ­tärningar. Koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten, 5–8 min. Låt rinna av i ett durkslag.

  3. Dra av skinnet från korven och finfördela in­kråmet. Skala och hacka löken. Fräs korven i en torr stekpanna 3–5 min. Ta upp på en tallrik. Fräs löken mjuk och guldgul i 1 msk olja, ca 5 min. Ta upp på en tallrik.

  4. Fräs pumpan i oljan efter löken ca 3 min. Mosa den grovt med en gaffel. Blanda i korv och lök. Krydda med fajitaskrydda, salt och peppar.

  5. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen eller grilla dem snabbt i en het stekpanna, eventuellt med lite olja.

  6. Låt var och en fylla bröden med pumparöra, chili- och korianderröra och ost.

  7. TIPS! Vill du ha starkare smak på chili- och korianderröran kan du byta ut de spanska pepparfrukterna mot små heta chilifrukter. Tänk på att det mesta av styrkan finns i fruktens frön.

Vad tyckte du om receptet?