Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pumpa- och chorizotacos. Rättens karaktär avgörs till stor del av hur stark korv man använder. Fajitaskrydda finns i påsar vid tacohyllan i butiken.
Korianderröra: Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Hacka koriandern. Blanda chili, vitlök, koriander, citrussaft och 1 msk olja. Krydda med salt.
Skala och skär pumpan i ca 1 cm stora tärningar. Koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten, 5–8 min. Låt rinna av i ett durkslag.
Dra av skinnet från korven och finfördela inkråmet. Skala och hacka löken. Fräs korven i en torr stekpanna 3–5 min. Ta upp på en tallrik. Fräs löken mjuk och guldgul i 1 msk olja, ca 5 min. Ta upp på en tallrik.
Fräs pumpan i oljan efter löken ca 3 min. Mosa den grovt med en gaffel. Blanda i korv och lök. Krydda med fajitaskrydda, salt och peppar.
Värm bröden enligt anvisning på förpackningen eller grilla dem snabbt i en het stekpanna, eventuellt med lite olja.
Låt var och en fylla bröden med pumparöra, chili- och korianderröra och ost.
TIPS! Vill du ha starkare smak på chili- och korianderröran kan du byta ut de spanska pepparfrukterna mot små heta chilifrukter. Tänk på att det mesta av styrkan finns i fruktens frön.