Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på god pumpa & brie-crostini med muscovadonötter. Pumpa, ost och nötter är en god kombination. Servera gärna crostini till drinken eller till ett glas cider eller vin.
Hacka nötterna.
Smält smöret i en stekpanna, häll i nötterna och fräs ca 1 minut. Blanda i rosmarinblad. Blanda i socker. Smula över lite flingsalt och låt kallna.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smaka av pumpapurén med salt och jungfruoljan.
Bred pumpapurén på crostini och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Toppa med osten. Sätt plåten i mitten av ugnen ca 5 minuter eller tills osten börjar smälta.
Peppra. Toppa med nötterna och servera.
Tips! Svårt att få tag i pumpapuré? Skär ca 1 kilo pumpakött i stora bitar, ugnsbaka i ugnen på 175 grader tills pumpaköttet är mjuk. Mosa eller mixa till puré. Blir 4-5 dl.
Recept från Mitt kök