Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpa & brie-crostini med muscovadonötter

Recept på god pumpa & brie-crostini med muscovadonötter. Pumpa, ost och nötter är en god kombination. Servera gärna crostini till drinken eller till ett glas cider eller vin.

Pumpa & brie-crostini med muscovadonötterPumpa & brie-crostini med muscovadonötterPumpa & brie-crostini med muscovadonötter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dlnötkärnor- blandade,t ex hassel-, valnöt-, cashew-
  • 12 msksmör
  • 2 mskmuscovadosocker
  • 1 mskrosmarinblad
  • flingsalt
  • 34 dlpumpapuré- köpt eller hemlagad, se separat tips
  • salt
  • 12 tskjungfruolivolja
  • 1216crostini- köpta eller hemlagade
  • 1216 skivorbrieost- små
  • svartpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Hacka nötterna.

  2. Smält smöret i en stekpanna, häll i nötterna och fräs ca 1 minut. Blanda i rosmarinblad. Blanda i socker. Smula över lite flingsalt och låt kallna.

  3. Sätt ugnen på 175 grader.

  4. Smaka av pumpapurén med salt och jungfruoljan.

  5. Bred pumpapurén på crostini och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Toppa med osten. Sätt plåten i mitten av ugnen ca 5 minuter eller tills osten börjar smälta.

  6. Peppra. Toppa med nötterna och servera.

  7. Tips! Svårt att få tag i pumpapuré? Skär ca 1 kilo pumpakött i stora bitar, ugnsbaka i ugnen på 175 grader tills pumpaköttet är mjuk. Mosa eller mixa till puré. Blir 4-5 dl.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök