Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
”Pulled” svamp i tortillabröd med salsa och avokado är en festlig vegomiddag. Ostronmussling och blek ostronmussling kan man hitta i våra svenska skogar. Annars går det även bra med kungsmussling som går att köpa i livsmedelsbutiken eller till och med odla själv.
Riv svampen i långa remsor. Skala och finhacka lök och vitlök.
Stek löken i olja i en gryta 2-3 min. Tillsätt svamp och kryddor och fräs under omrörning. Tillsätt vatten, buljongtärning och socker och låt sjuda under lock ca 5 min. Ta bort locket och fortsätt sjuda 5-10 min till nästan all vätska har kokats in.
Sätt ugnen på 250° grill. Lägg svampen på en plåt och grilla mitt i ugnen 10–15 min tills att svampen är krispig.
Salsa: Tärna tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern. Halvera och pressa saften ur limen. Blanda alla ingredienser och krydda med salt och peppar.
Kärna ur och skiva avokadon. Ansa och hacka salladslöken.
Grilla tortillabröden hastigt i grillpanna. Toppa tortillabröden med pulled svamp, salsa, avokado, salladslök och koriander.