Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pulled salmon


Laga laxen på svag värme så blir den saftig och vansinnigt god. Bryt den i bitar och servera på tortillas eller i tacoskal tillsammans med tillbehör med skön syra och krämighet.

Pulled salmon

Pulled salmon

Pulled salmon

MAGNUS CARLSSON

Ingredienser

  • 700 glaxsida- med skinnet kvar
  • 3 msktomatpuré
  • 3 mskvitvinsvinäger
  • 1 mskoregano- torkad
  • 2 tskspiskummin
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 tskchipotle chili pasta
  • 1lime- saften av
  • 4nejlikor- mortlas grovt
  • 1,5 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymalen

Syrad fänkål:

  • 0,51fänkål- (beroende på storlek)
  • 1lime- saften av
  • 0,5citron- saften av

Avokadodressing:

  • 1avokado- mjuk
  • 0,5jalapeño
  • 0,5 krukakoriander
  • 1lime- saften av
  • vatten- att späda med
  • salt

Till servering:

  • tacoskal- eller tortillas
  • sallad- krispig
  • koriander- färsk
  • limeklyftor

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 150 grader. Rör samman alla ingredienser till laxen utom just själva fisken.

  2. Lägg laxen med skinnsidan neråt i oljad ugnsform och bred kryddpastan över fisken. Baka i mitten av ugnen i cirka 40 minuter eller tills laxen är tillagad och har en fin färg, men en krämig kärna. Den får inte vara helt genomlagad, då kommer den bara att bli torr.

  3. Hyvla fänkålen riktigt tunt, gärna med mandolin men en vass kniv kan också gå bra. Lägg fänkålen i en skål och pressa över lime- och citronsaft. Massera in saften i fänkålen och låt stå i cirka 20 minuter.

  4. Mixa urkärnad och urgröpt avokado med finhackad jalapeño, finhackad koriander samt saft från en stor lime. Mixa till en helt slät blandning och späd sedan med med vatten till en slät och ganska tunn sås, smaka av med salt.

  5. Värm tacos- eller tortillaskalen och dela dem i mindre bitar. Toppa med lax, lite krispig sallad, syrad fänkål, färsk koriander och avokadodressing. Servera genast med limeklyftor för den som önskar mer syra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök