Tillbehör till pulled pork
Pulled pork gör sig bäst tillsammans med avokado, sallad och strimlad rödlök och en kryddig barbecuesås i ett hamburger- eller tortillabröd.
Du kan också servera pulled pork med läckra tillbehör som guacamole, tortillabröd, salsa och egen ketchup. Här hittar du recept på goda tillbehör till pulled pork.
Vad är pulled pork?
• Pulled pork betyder draget fläsk. Det är oftast fläskkarré eller fläskbog som tillagas på låg värme under lång tid, i ugnen eller på grillen, och blir så mört att det går att dra isär med en gaffel. Köttet är täckt med skivad lök, en röksmakande barbecuesås och kryddor som ger smak och bidrar till att det får den mjuka konsistensen.
• För 5-10 år sedan visste man knappt vad pulled pork var för något. Men sedan blev det en riktig hit, det trendigaste man kunde äta 2013. Receptet på pulled pork blev kioskvältare när de kom till Sverige på allvar för cirka fem år sedan. 2012 fanns det för första gången ett recept i Allt om Mat, och året efter var pulled pork det tredje mest sökta matordet på Google, efter kladdkaka och pannkaka.
Pulled "pork" med kyckling eller högrev
Bbq-klassikern pulled pork görs som namnet förtäljer på fläsk, men finns också i varianter som pulled beef gjord på högrev och pulled chicken gjord på grillad kyckling.
Pulled chicken
Pulled pork är den stora mattrenden sedan en tid tillbaka. Men nu är det dags att presentera pulled chicken, som lagas på liknande vis på låg temperatur i flera timmar tills köttet faller isär.
Fredagsmysets räddningsplanka när du tröttnat på tacos!
Pulled chicken på färdiggrillad kyckling
Är du sugen på en riktigt trådig pulled pork men har lite bråttom, testa att göra pulled chicken på färdiggrillad kyckling i stället. Då går det riktigt snabbt!
Pulled beef – saftigt och gott!
Servera med bröd, salsa och sallad. Majs, koriander och avokado är smakvänner som sätter extra piff.
Precis som pulled pork tar pulled beef många timmar att tillaga i ugn – men blir otroligt saftigt och gott när köttets smaker hinner utvecklas i låg temperatur.