Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pulled pork-wrap med spetskål & chilimajonnäs


Vill du vinna tid så gör wrapsen med färdiggrillad kyckling som du drar isär med en gaffel och värmer med bbq-sås.

Pulled pork-wrap med spetskål & chilimajonnäs

Pulled pork-wrap med spetskål & chilimajonnäs

Pulled pork-wrap med spetskål & chilimajonnäs

Ann-Charlotte Fägerlind

Pulled pork:

  • 400 gfläskkarré- benfri
  • 2gula lökar
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 dlbarbequesås- rökig
  • 1apelsin
  • 3 krmsalt
  • 3 krmsvartpeppar

Chilimajonnäs:

  • 1äggula
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 2,5 dlrapsolja
  • 1röd chili

Till servering:

  • 4tortillabröd
  • 0,5 dlkoriander- färsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130 grader.

  2. Krydda köttet och lägg det i en ugnsfast gryta. Skala löken och vitlöken och lägg i grytan. Riv skalet från apelsinen och pressa ur juicen i grytan. Häll i barbequesåsen. Sätt på lock och stoppa in i ugnen cirka 5 timmar eller tills köttet faller isär. Blanda ihop med en gaffel så att köttet och såsen blandas.

  3. Mixa hälften av rapsoljan med den röda chilin.

  4. Blanda äggula, vinäger och dijonsenap i en bunke. Vispa i resten av oljan tills majonnäsen går ihop. Avsluta med chilioljan och smaka av med salt.

  5. Strimla kålen fint och blanda med lite av majonnäsen.

  6. Värm tortillabröden och rulla ihop med kål, koriander och majonnäs.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök