Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 27g
Protein: 35g
Kolhydrater: 44g
Recept på pulled pork-tortillas med ugnsrostad fetapotatis och syrad tomatsallad. Pulled pork finns att köpa färdigt i kyldisken. Välj en sort med svenskt kött.
Sätt ugnen på 250°. Skölj potatisen och skär den i smala klyftor. Lägg på plåt med bakplåtspapper och blanda med 1 msk olja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut plåten, smula över fetaosten och tillaga yttterligare 10 min.
Skala och skiva löken mycket tunt, gärna på mandolin. Blanda med vinäger, socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar och gnid in ordentligt. Grovhacka tomaterna och blanda med löken. Lägg upp salladen i en skål.
Bryt köttet i mindre bitar och stek det i en stekpanna på hög värme tillsammans med spadet och låt koka in, ca 3 min. Tillsätt bbq-såsen och låt småputtra 1–2 min.
Värm bröden enligt anvisning på förpackningen.
Lägg ihop bröden med pulled pork, tomatsallad och salladsmix. Servera med potatisklyftor och senap.