Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassisk köttbit för pulled pork på är en riktigt fin karré. Det får gärna finnas generöst med insprängt fett och den måste vara i hel bit. Men här gör vi pulled pork på tjocka revbensspjäll i stället, där du tack vare benen får ännu mer smak. Plocka bara bort benen när det är dags att dra köttet i trådiga bitar.
Sätt ugnen på 175 grader. Mortla korianderfröna och rör ihop dem med resten av kryddorna. Skär djupa snitt i köttsidan på revbenen, massera in kryddblandningen runtom köttet och ordentligt ner i snitten.
Skala och skär de gula lökarna i klyftor. Skala och krossa vitlöken och hacka chilin om du väljer att ha med den. Lägg detta i botten av en stor ugnsfast gryta med lock. Lägg köttet på löken. Rör ihop öl och bbq-sås och häll detta över köttet.
Sätt på locket och ställ in i mitten av ugnen. Låt stå i cirka 4 timmar eller tills köttet är så mört att det går lätt att dra isär med hjälp av en gaffel. Ös gärna köttet någon gång under tiden.
Ta upp köttet ur grytan och mixa det som är kvar i grytan till en slät sås. (Häll av lite av såsen och ställ den åt sidan.) Dra köttet i tunna bitar och lägg tillbaka det i grytan med större delen av såsen. Blanda och smaka av med limesaft, salt och peppar. Servera köttet på mjukt bröd tillsammans med resten av såsen, coleslaw syrad rödlök och koriander.
Recept från Mitt kök