Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pulled pork med ”sourcream and onion”-potatismos

Pulled pork med ”sourcream and onion”-potatismos. Färdig pulled pork av svenskt griskött är ett snabbt långkok en ­vardag. Här med ”sourcreme and ­onion”-smaksatt mos. Det torkade lökpulvret ger den speciella smaken så ­hoppa inte över det!

Pulled pork med ”sourcream and onion”-potatismos
Pulled pork med ”sourcream and onion”-potatismos
Pulled pork med ”sourcream and onion”-potatismos
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 gpulled pork- (11 % fett)
  • 800 gpotatis- mjölig sort
  • 2 dlgräddfil- + 2 msk
  • 2 tsklökpulver
  • 400 gspetskål- röd
  • 1 krukagräslök
  • rödvinsvinäger
  • olivolja
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Skala och halvera ­potatisen. Koka dem mjuka i lättsaltat ­vatten. Häll av och ­spara 1 dl av kokvattnet. Stöt potatisen med en potatisstöt. Tillsätt 2 dl gräddfil, lökpulver, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Mosa samman till ett mos. Späd med ­kok­vattnet för att ­konsistensen ska bli lagom.

  3. Lägg köttet i en stekpanna ­eller gryta med lock, häll på allt spad som finns med men inte ­Bbq-såsen. Sjud på medelvärme 15–20 min tills köttbiten är uppvärmd. Dela sönder köttet med två gafflar och blanda med den medföljande såsen.

  4. Finstrimla kålen, gärna med mandolin. Blanda den med 2 msk vinäger, 2 msk olja, 1 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Skär gräslöken. Blanda moset med gräslök och ytterligare 2 msk gräddfil. Servera moset med kött, sås och kålsallad.

Vad tyckte du om receptet?