Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pulled pork med ”sourcream and onion”-potatismos. Färdig pulled pork av svenskt griskött är ett snabbt långkok en vardag. Här med ”sourcreme and onion”-smaksatt mos. Det torkade lökpulvret ger den speciella smaken så hoppa inte över det!
Media laddas
Skala och halvera potatisen. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och spara 1 dl av kokvattnet. Stöt potatisen med en potatisstöt. Tillsätt 2 dl gräddfil, lökpulver, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Mosa samman till ett mos. Späd med kokvattnet för att konsistensen ska bli lagom.
Lägg köttet i en stekpanna eller gryta med lock, häll på allt spad som finns med men inte Bbq-såsen. Sjud på medelvärme 15–20 min tills köttbiten är uppvärmd. Dela sönder köttet med två gafflar och blanda med den medföljande såsen.
Finstrimla kålen, gärna med mandolin. Blanda den med 2 msk vinäger, 2 msk olja, 1 krm salt och 1 krm peppar.
Skär gräslöken. Blanda moset med gräslök och ytterligare 2 msk gräddfil. Servera moset med kött, sås och kålsallad.