Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hemgjorda pitabröd fyllda med pulled pork.
Skala och skär lökarna i bitar och lägg i grytan. Skala och krossa vitlöken med kniven och lägg bland lökbitarna.
Stöt korianderfrön, senapsfrön och svartpepparkorn i morteln. Blanda med salt, paprikapulver, chilipeppar, ingefära och socker i en skål.
Snitta karrén på längden med en kniv, på ett par ställen och gnid in kryddorna i köttet. Lägg köttet på löken i grytan och lägg på locket. Ställ in grytan på gallret i ugnen vid 150 grader. Låt stå cirka 5 timmar, tills köttet kan dras isär med en gaffel.
Ta upp köttet och mixa skyn med löken tillsammans med passerade tomater, vinäger och persilja till en sås.
Blanda ingredienserna till brödet till en smidig deg. Jäs 1 timme under bakduk. Ta upp på mjölad arbetsbänk, dela och forma degen till 8 bollar. Kavla ut till runda kakor, cirka 10 centimeter i diameter. Grädda i mitten av ugnen vid 250 grader, cirka 8 minuter. Låt svalna.
Snitta bröden i kanten och öppna till en ficka. Lägg strimlad vitkål och skivad rödlök i bröden. Riv köttet i bitar med gafflar och blanda med lite av såsen och lägg i bröden. Servera!
Recept från Mitt kök