Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här är en asiatiskt inspirerad variant av Pulled pork. Tillsammans med de olika tillbehören är det trevligt att fylla sina egna vietnamesiska pannkakor med fläskkarrén. Köttet smaksätts med Hoisinsås och den kinesiska kryddblandningen five spice, men också den goda koreanska fermenterade chilisåsen go–chu–jang, som ger lite styrka.
Sätt ugnen på 125 grader. Klappa in köttet med salt och five spice–kryddan.
Häll lite olja i botten på en ugnsfast gryta. Lägg i köttet. Blanda hoisinsås och go–chu–jangsås. Häll det över köttet.
Sätt på ett lock och ställ in grytan i nedre delen av ugnen tills köttet är riktigt mört, 5–6 timmar. Vänd köttet efter halva tiden.
Häll av det mesta av såsen som bildats i grytan, men spar den.
Dra isär köttet med en gaffel så att det faller isär. Blanda med såsen, så att det blir som en saftig röra. Blir det sås över, häll upp i en skål och servera till.
Strö salladslök och koriander över köttet. Servera köttet på pannkakorna tillsammans med de olika tillbehören.
Recept från Mitt kök