Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fläskkarré som bakas så länge i ugnen att det kan dras sönder i trådiga bitar är en smart idé. Köttet blir fantastiskt mört och gott. Tillsammans med bönor och bröd blir det en smarrig middag.
Sätt ugnen på 120 grader.
Gnid in köttet med kryddorna och lägg i en ugnsform med höga kanter. Täck ordentligt med ugnsfolie. Baka i mitten av ugnen cirka 4 1/2 timme.
Tag ut köttet och höj värmen till 200 grader.
Häll av köttspad och baka ytterligare 30 minuter i mitten av ugnen utan folie så att köttet får en fin yta.
Fräs ingefära och chili i 2 msk olja. Tillsätt tomatpuré, socker, vinäger och krossad tomat. Låt puttra ihop cirka 5 minuter.
Tillsätt sköljda bönor och 1 tsk salt. Låt puttra ihop ytterligare 10 minuter under lock.
Smaka ev av med mer salt och vinäger.
Servera köttet i frallor tillsammans med bönor, stekt lök och BBQ-sås.
Recept från Mitt kök