Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pulled pork med heta bönor i bröd

Fläskkarré som bakas så länge i ugnen att det kan dras sönder i trådiga bitar är en smart idé. Köttet blir fantastiskt mört och gott. Tillsammans med bönor och bröd blir det en smarrig middag.

Pulled pork med heta bönor i bröd
Pulled pork med heta bönor i bröd
Pulled pork med heta bönor i bröd
JENNY GRIMSGÅRD

Pulled pork

  • 1,5 kgfläskkarré- (hel bit)
  • 1,5 tskspiskummin
  • 1,5 tskpaprikapulver- spanskt rökt
  • 1,5 tskanchochilipulver
  • 1 mskmuscovadosocker- mörkt
  • 2 tsksalt

Heta bönor

  • 1 mskingefära- färsk, finhackad
  • 0,5röd chili- finhackad
  • 2 msktomatpuré
  • 2 mskmuscovadosocker- mörkt
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 1 burktomat- finkrossad
  • 2 burkarborlottibönor
  • olivolja
  • salt

Till servering

  • lök- stekt gul
  • bbq-sås
  • 46frallor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120 grader.

  2. Gnid in köttet med kryddorna och lägg i en ugnsform med höga kanter. Täck ordentligt med ugnsfolie. Baka i mitten av ugnen cirka 4 1/2 timme.

  3. Tag ut köttet och höj värmen till 200 grader.

  4. Häll av köttspad och baka ytterligare 30 minuter i mitten av ugnen utan folie så att köttet får en fin yta.

  5. Fräs ingefära och chili i 2 msk olja. Tillsätt tomatpuré, socker, vinäger och krossad tomat. Låt puttra ihop cirka 5 minuter.

  6. Tillsätt sköljda bönor och 1 tsk salt. Låt puttra ihop ytterligare 10 minuter under lock.

  7. Smaka ev av med mer salt och vinäger.

  8. Servera köttet i frallor tillsammans med bönor, stekt lök och BBQ-sås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök