Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pulled pork-gryta med bönor

Recept på lättlagad gryta du gör på en kvart, och den passar att äta med bröd, tortilla, ris eller andra gryn.

Pulled pork-gryta med bönorPulled pork-gryta med bönorPulled pork-gryta med bönor
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 förppulled pork- (ca 500 g)
  • 2 dlris- eller grynblandning
  • 1gul lök- eller rödlök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 msktomatpuré
  • 2 tsksambal oelek
  • 250 gbönor- blandade kokta
  • 1 krukaoregano
  • smör

Tillbehör

  • 3 dlgräddfil
  • evgrönsallad

Gör så här

  1. Koka ris eller grynblandning enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken genomskinlig i 1 msk smör. Blanda ner tomatpuré och sambal, fräs ytterligare 2–3 min.

  2. Tillsätt pulled pork med sås och dra isär köttet. Skölj bönorna i kallt vatten och blanda ner i grytan med 1 dl vatten. Tillsätt oreganon. Sjud under lock ca 5 min.

  3. Servera grytan med ris, gräddfil, sallad och limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?