När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
4 kgfläskkarré
12 klyftorvitlök
1 dlpaprikapulver
2 dlfarinsocker
0,5 dlspiskummin- mald
0,5 mskchipotlechilipulver
2,5 msksalt
4 burkartomater- finkrossade (à 400 g)
1 flaskaSweet Baby Ray's barbecue sauce- (3 dl)
1 dlrödvinsvinäger
Gör så här
Lägg köttbitarna på en långpanna.
Skala och finhacka vitlöken, och klappa in i köttbitarna. Blanda paprikapulver, socker, spiskummin, chilipulver och salt. Gnid in kryddblandningen i köttet. Marinera i rumstemperatur ca 1 timme, gärna längre.
Sätt ugnen på 125°. Ställ köttet mitt i ugnen ca 3 timmar.
Rör ihop tomater, barbecue- sås och vinäger.
Ta ut långpannan, häll tomatsåsen över köttet och runt om. Låt steka vidare tills köttet lätt lossnar när du drar i det med en gaffel, beräkna 4–6 timmar. Blanda köttet med såsen.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,7 · 35 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!