Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pulled pancake

Pulled pancake är gott som mellanmål, till en brunch eller lyxig frukost. Rätten är inspirerad av kejsar Frans Josef av Österrikes favoritdessert kaiserschmarrn.

Pulled pancake
Pulled pancake
Pulled pancake
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 2 dlvetemjöl
  • 3 mskströsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 krmsalt
  • 1,25 dlmjölk
  • 3ägg- delade i gulor och vitor
  • smör

Till stekning

  • smör- vispad

Tillbehör

  • grädde- vispad
  • sylt- eller rårörda bär
  • florsocker

Gör så här

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt mjölk och äggulor och vispa till en jämn smet.

  2. Vispa äggvitorna till ett vitt skum med fasta toppar. Vänd ner vitorna försiktigt i pannkakssmeten.

  3. Lägg en klick smör i en stekpanna och låt det smälta på låg värme. Häll ner smeten och jämna till ytan. Stek pannkakan 2-3 min. Vänd den stora pannkakan, det är inte det lättaste, men det går. Stek den så den blir genomgräddad.

  4. Stjälp upp pannkakan på ett fat och dra isär den i ca 2 cm stora bitar med hjälp av två gafflar. Lägg en klick smör i stekpannan och stek pannkaksbitarna 2-3 min.

  5. Servera pannkaksbitarna med en klick vispad grädde och sylt eller bär. Pudra florsocker över dem.

Vad tyckte du om receptet?