Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här gör jag en pulled lamb på lammstek och smaksätter med inspiration från Nordafrika. Kryddpastan harissa finns att köpa i vanliga mataffärer, oftast hittar du den bland ketchup och tomatpuré.
Sätt ugnen på 150 grader. Rör samman harissa, spiskummin, korianderfrön, honung samt salt och peppar. Putsa lammsteken och massera in kryddblandningen runtom.
Skala lök och vitlök och skär i grova bitar. Lägg i botten av en ugnssäker gryta (med lock). Lägg lammsteken på löken och lägg ner kanelstång samt russin i grytan. Slå på krossade tomater och vatten och lägg locket på grytan.
Ställ in i mitten av ugnen och stek i 4-5 timmar eller tills lammsteken är riktigt mör och trådar sig när du rör i den med en gaffel. Dra sönder köttet med en gaffel så det blir alldeles trådigt och blanda med vätskan i grytan.
Servera med pitabröd, baguette eller tortilla, granatäpplekärnor, hummus och färsk koriander.
Recept från Mitt kök