Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pulled gyros

Recept på pulled gyros. Gyros är en grekisk variant på kebab med fläskkött. Här är en variant i pulled pork-tappning. Fyll i pitabröd med tillbehören.

Pulled gyros
Pulled gyros
Pulled gyros

Ingredienser

  • 1,5 kgfläskkarré- i bit, gärna ekologisk
  • 1king solo vitlök
  • 2 mskspiskummin- mald
  • 2 mskchilipulver
  • 1 mskpaprikapulver
  • 1 msktimjan
  • 1 msksalt
  • 2 tskoregano
  • 2 krmkanel- mald
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 flaskaöl- (33 cl)
  • 2 dltomater- passerade
  • 1 dlrårössocker

Tillbehör

  • pitabröd- se recept
  • rostad paprika- och valnötsröra- se recept
  • yoghurt med dill- se recept

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Blanda alla torra kryddor och gnid in i köttet tillsammans med vitlöken. Lägg köttet i en ugnssäker form och låt stå ca 30 min i rumstemperatur. Sätt ugnen på 150°.

  3. Blanda öl, tomater och socker. Häll blandningen över köttet och ställ formen mitt i ugnen. Tillaga ca 6 timmar, tills köttet faller isär när du drar i det. Täck köttet med aluminiumfolie om det ser ut att bli för mörkt.

  4. Ta ut köttet och dra sönder med två gafflar. Blanda det med såsen. Servera med pitabröd, sallad och röror.

  5. Recept på örtiga pitabröd

  6. Recept på yoghurt med dill

Vad tyckte du om receptet?

Recept på rostad paprika- och valnötsröra

Recept av Petra Pettersson och Jessica Erixon