Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pulled dillkött av lamm med dillcrème

Slow food. Långsam stekning i lergryta med lammkött smaksatt med dillfrön. Serveras med dillcrème, tortillabröd och gärna råkostsallad.

Pulled dillkött av lamm med dillcrème
Pulled dillkött av lamm med dillcrème
Pulled dillkött av lamm med dillcrème
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1,3 kgbenfri lammkarré- ca, eller -bog
  • salt- peppar
  • 1citron- rivet skal
  • 1 mskdillfrö
  • 1gul lök

Dillcrème

  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 tskcitronsaft- pressad
  • 1 msksteksky
  • 2 mskdill- hackad
  • salt
  • peppar

Garnera med

  • krondill
  • citronskal- zestat

Servera med

  • tortillabröd- varma
  • råkostsallad

Gör så här

  1. Lägg lergrytan i kallt vatten i 30 minuter. Torka av köttet och gnid in salt, peppar, citronskal och stötta dillfrön.

  2. Skala och hacka löken grovt och lägg i botten på lergrytan. Lägg köttet ovanpå löken och lägg på locket. Ställ in grytan i kall ugn på den nedersta falsen.

  3. Värm ugnen till 125 grader. Ugnsbaka köttet i cirka 3 timmar. Låt köttet svalna och dra isär det i bitar. Sila skyn och använd 1 msk till såsen.

  4. Vispa crème fraichen tjock i en bunke. Smaksätt med citronsaft, steksky, dill, salt och peppar.

  5. Garnera köttet med zestat citronskal och krondill. Servera med dillcrème, varma tortillabröd och råkostsallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök