Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Slow food. Långsam stekning i lergryta med lammkött smaksatt med dillfrön. Serveras med dillcrème, tortillabröd och gärna råkostsallad.
Lägg lergrytan i kallt vatten i 30 minuter. Torka av köttet och gnid in salt, peppar, citronskal och stötta dillfrön.
Skala och hacka löken grovt och lägg i botten på lergrytan. Lägg köttet ovanpå löken och lägg på locket. Ställ in grytan i kall ugn på den nedersta falsen.
Värm ugnen till 125 grader. Ugnsbaka köttet i cirka 3 timmar. Låt köttet svalna och dra isär det i bitar. Sila skyn och använd 1 msk till såsen.
Vispa crème fraichen tjock i en bunke. Smaksätt med citronsaft, steksky, dill, salt och peppar.
Garnera köttet med zestat citronskal och krondill. Servera med dillcrème, varma tortillabröd och råkostsallad.
Recept från Mitt kök