Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kyckling går utmärkt att använda med pulled-teknik, men du kan inte tillaga den lika länge, för då bli den lätt torr. Här kokar vi i stället en styckad kyckling och låter spadet göra den saftig. Det som blir över av själva spadet är en perfekt start på en god nudelsoppa om du blandar upp den med buljong, grönsaker och nudlar.
Stycka kycklingen i mindre bitar.
Skala löken och skär den i grova klyftor. Lägg i botten av en gryta tillsammans med krossat citrongräs, limeblad och skalad och hackad ingefära. Rör ut kokosmjölk med currypasta och fisksås.
Krydda kycklingen runtom med salt och lägg på löken. Slå över kokosmjölksblandningen och lägg på ett lock. Sjud på mellanvärme tills kycklingen är helt färdiglagad. Det tar cirka 30-40 minuter. Ta upp kycklingen och plocka köttet från benen, lägg tillbaka köttet i vätskan för att det ska ta åt sig ännu mer smak.
Blanda kål, lök, hackad koriander, vitlök och chili till coleslaw. Rör samman limesaft, farinsocker och fisksås och slå detta över salladen. Massera in allt noga och låt stå cirka 30 minuter före servering. Smaka av med lite salt.
Ta upp köttet ut vätskan. Snitta baguetter och fyll dem med lite majonnäs, coleslaw och kyckling och toppa med strimlad vårlök, koriander och jalapeño. Servera genast tillsammans med limeklyftor
Recept från Mitt kök