KÖKSTIPSET: Byt ut getosten mot fårost om du önskar.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pulled chicken med pasta, zucchini, grönkål och getost. Kycklingen blir saftig när den tillagas länge i ugnen.
Sätt ugnen på 150° Lägg kycklingfiléerna i en liten ugnssäker form och krydda dem runtom med örtkrydda.
Skala och skiva löken och lägg den i en kastrull med vatten och buljongtärning. Koka upp och häll buljongen över kycklingen. Täck formen med ett lock. Tillaga kycklingen mitt i ugnen i ca 2 1/2 tim tills den är genomkokt. Ta ut och låt kycklingen kallna i buljongen, gärna över natten. Dra isär kycklingköttet i strimlor. Spara 1–2 dl av buljongen.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Ansa och skiva zucchinin tunt. Skala och finhacka vitlöken. Halvera, kärna ur och finhacka chilin. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 2 msk saft.
Fräs zucchini, vitlök och chili i olja i en stekpanna i ca 2 min. Strimla grönkålen och blanda ner den tillsammans med citronskal och citronsaft i pannan. Låt fräsa i ca 2 min. Krydda med salt och peppar. Häll den nykokta pastan i pannan och blanda ner kycklingköttet. Späd med buljongen till en bra konsistens.
Grovhacka valnötterna. Toppa pastan med valnötter och getost och servera.
KÖKSTIPSET: Byt ut getosten mot fårost om du önskar.