Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pulled chicken

Pulled pork är den stora mattrenden sedan en tid tillbaka. Men nu är det dags att presentera pulled chicken, som lagas på liknande vis på låg temperatur i flera timmar tills köttet faller isär. 

Charlotte Jenkinson
Jennie Benjaminsson
Pulled chicken
Pulled chicken
Pulled chicken
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1kyckling- ca 1,2 kilo
  • 2schalottenlökar
  • 1vitlök- hel

Kryddpasta

  • 1 mskoregano- torkad
  • 2 tskingefära- torkad mald
  • 2 tskkoriander- mald
  • 1 tskmuskot- mald
  • 1 tsksalt
  • 2lagerblad
  • 3schalottenlökar
  • 1jalapeño
  • 0,5citron
  • 2 mskrapsolja

Sås

  • 1,5 dläppelcider- torr
  • 1,5 dläppelmos
  • 1,5 tskdijonsenap- grov
  • 0,5 mskråsocker
  • 1kanelstång

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Dela kycklingen på längden. Skär bort skinnet med en vass böjlig kniv.

    Foto: Per Ranung

    Pulled chicken recept

  2. Blanda alla torra kryddor. Skala och skär schalottenlöken i grova bitar. Skiva jalapeñon och finriv ­citronskalet. Mixa allt till en slät kryddpasta. Gnid in kycklingen med kryddpastan. Bryn kycklingen i en stekpanna på medelvärme ca 2 min på varje sida.

    Foto: Per Ranung

    Kryddor pulled chicken

  3. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Skala och finhacka schalottenlöken. Skär toppen av vitlöken. Lägg allt bredvid kycklingen. Blanda alla ingredienser till såsen och häll över kycklingen. Täck med aluminiumfolie. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen ca 2 timmar.

    Foto: Per Ranung

    Pulled chicken ugn

  4. Lyft upp kycklingen ur såsen. Häll såsen i en kastrull. Ta bort kanelstången. Kläm ut vitlöken i såsen. Koka utan lock tills hälften återstår. Mixa såsen slät med mixerstav. Dra köttet från kycklingen med en gaffel. Blanda köttet med såsen.

    Foto: Per Ranung

    Pulled chicken recept1

  5. Tips!

    Välj gärna en ekologisk kyckling som ofta är större och saftigare.

Vad tyckte du om receptet?