När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
800 gnötkött- högrev eller fransyska
1gul lök
1 burktomater- krossade (400 g)
2 tskchiliflakes
salt
peppar
Gör så här
Lägg köttet i en ugnssäker gryta.
Skiva löken och lägg ovanpå köttet.
Lägg chiliflingorna på löken och häll sedan tomatkrosset ovanpå.
Salta och peppra.
Ställ in köttet i ugn på 150 grader. Lägg locket på grytan.
Laga i 6-8 timmar. Kolla då och då och vänd köttet med såsen. Om såsen blir för torr så kan du späda med vatten, rött vin eller öl.
När köttet är klart, det ska gå att dra isär det med ett par gafflar, blandar du det med såsen och smakar av.
Servera i bröd eller med potatismos. Passande tillbehör är picklad lök , coleslaw och sås som man kan ta efter smak. En sallad och majssalsa lyfter också rätten.
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!