Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pulled beef i dillsås

Recept på dillkött med potatis. En klassiker i ny skrud och ett annat sätt att tillreda färdig pulled beef på. BBQ-såsen som blir över i receptet kan du spara till nästa gång du grillar kött. Raw slaw innehåller färgglada strimlor av morot, broccoli och rödbeta.

Pulled beef i dillsås
Pulled beef i dillsås
Pulled beef i dillsås
Enkel variant av dillkött med potatis Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 förppulled beef- gärna svenskt kött (450 g)
  • 800 gpotatis- gärna färskpotatis
  • 1 mskcitron- pressad, + 2 msk
  • 3 dllätt crème fraiche
  • 1kalvbuljongtärning
  • 0,5 mskflytande honung- + 1 tsk
  • 1 påsegrönsaker- färdigstrimlade, Raw slaw (300 g)
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 krukadill
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.

  2. Öppna förpackningen och häll kött och tillhörande sky i en stekpanna. Dra isär köttet i större bitar. Stek på medelvärme tills det mesta av skyn puttrat in i köttet. Använd inte den medföljande BBQ-såsen!

  3. Blanda crème fraiche, 1/2 dl vatten, buljongtärning, 1 msk pressad citron, 1/2 msk honung, 1 krm salt och 2 krm peppar i en kastrull. Vispa ihop och låt såsen sjuda i ca 2 min.

  4. Vänd samman de strimlade grönsakerna med 2 msk pressad citron, 1 msk olja, 1 tsk senap, 1 tsk honung, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Repa och finhacka dillen och rör ner i såsen. Servera köttet med dillsås, kokt potatis och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

KÖKSTIPSET: Det går lika bra att blanda ihop kött och sås i kastrullen om man hellre önskar det.