Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pulled beef


Högrev är som gjort för att göra en pulled-variant på. Det blir trådigt och fantastiskt gott. Här inspireras vi av klassiska grytsmaker och avslutar med rotfrukter som får rosta på toppen på slutet för att sedan mosas grovt.

Pulled beef

Pulled beef

Pulled beef

MAGNUS CARLSSON

Ingredienser

  • 1 kghögrev
  • 0,5 mskgrönpeppar- hel (torkad)
  • 0,5 msksvartpeppar- hel
  • 0,5 mskvitpeppar- hel
  • 1 mskråsocker
  • 1 msksalt
  • 2gula lökar- stora
  • 3 storavitlöksklyftor
  • 0,5 dlsvartvinbärsgelé
  • 4 dlrödvin- (ej för mycket syra)
  • 1,5 mskkalvfond- koncentrerad
  • 1,2 kgrotfrukter- blandade
  • 25 gsmör
  • 50 gost- smakrik, riven, till exempel lagrad cheddar eller västerbottensost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Putsa högreven. Mortla alla pepparkorn och blanda med socker och salt. Massera in kryddblandningen runt högreven.

  2. Skala lökarna och skär dem i grova klyftor, lägg dem sedan i botten av en ugnssäker gryta (med lock). Lägg köttet ovanpå lökarna och slå på rödvin blandat med gelé och fond. Lägg på locket och ställ in i ugnen. Låt steka i cirka 4 timmar eller tills högreven är helt mör och trådar sig när du petar i den.

  3. Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem ovanpå köttet så de bildar ett lock, krydda med lite salt och ringla lite olja över rotfrukterna. Ställ tillbaka grytan i ugnen utan lock och höj temperaturen till 200 grader.

  4. Rosta tills rotfrukterna är mjuka, ta sedan upp dem och mosa dem grovt tillsammans med smör och riven ost. Dra sönder köttet med en gaffel och blanda med vätskan och lökarna i grytan. Servera med moset och bladgrönt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök