Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Veganskt recept på pulled aubergine Vindaloo. Rätten är kryddad med vindaloopasta, med bland annat ingefära, chili, spiskummin, kardemumma, kryddnejlika och kanel.
Sätt på ugnen på 225°. Stick små hål i auberginerna och lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
Låt svalna. Riv dem i bitar. Blanda med 1 tsk salt och chiafrön. Lägg i durkslag över en bunke och låt rinna av, spara vätskan.
Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla chilin. Stek lök och chili i olja ca 5 min. Blanda i korianderfröna och stek ca 1 minut. Tillsätt vindaloopasta och tomatpuré och stek ytterligare ca 2 min.
Häll i 2 dl av vattnet från auberginen, kokosgrädde och limesaft. Blanda i limeskal och limeblad och låt sjuda ca 5 min. Smaksätt med ättika. Krydda med 1/2 tsk salt.
Blanda i aubergine och bönor, låt dem bli varma. Servera med kimchi och srirachasås.