Recept ur "Julgodis" av Lena Söderström (Semic). Boken hittar du bland annat på adlibris.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De här lättlagade tryfflarna är fina att ge bort. Lägg dem i en glasburk och dekorera med julpynt. Du kan också använda vanlig vit choklad och smaksätta med finrivet skal av 1 vältvättad lime.
Bryt chokladen i bitar.
Mät upp grädde och florsocker i en släpplättpanna och koka upp under omrörning. Ta pannan från värmen, lägg i chokladen och låt stå cirka 5 minuter. Rör om med en visp tills chokladen har smält.
Häll chokladmassan i en form och låt kalna i rumstemperatur.
Täck med plastfilm och ställ in i kylskåp cirka 1 timme eller tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas till tryfflar.
Forma massan till tryfflar och vänd dem i florsocker. Förvara svalt.
Recept ur "Julgodis" av Lena Söderström (Semic). Boken hittar du bland annat på adlibris.
Recept från Mitt kök