Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ät den provensalska grönsaksomeletten som ensamrätt eller ihop med annat. I matsäckskorgen passar den bra tillsammans med lantbröd, ost och oliver. Gräddar du den i en form med löstagbar kant blir den festlig som en tårta.
Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form eller en 24 cm form med löstagbar kant.
Skiva och skär squashen som halvmånar. Förväll den i lättsaltat vatten 2–3 min. Ta upp och låt rinna av.
Hacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan smått. Fräs lök, vitlök och paprika i olivolja några minuter utan att det tar färg. Tillsätt tomater och örtkrydda. Koka 10 minuter utan lock till en riktigt tjock sås. Rör om emellanåt och smaka av med salt och peppar. Låt såsen svalna.
Vispa upp äggen med senap, ost, basilika och persilja. Blanda ner tomatsåsen och squashen.
Häll smeten i formen och grädda omeletten mitt i ugnen tills den har stannat även i mitten och fått fin färg, ca 1 timme. Skär loss den runt kanten som knäpps av. Servera den nygräddad.