Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Provencalsk frukt

Dela och kärna ur persikor och aprikoser och häll på en het lag av socker, honung och citron. Toppa med lavendelblommor och myntakvistar. Servera frukten ljummen eller kall till lättvispad grädde eller vaniljglass.

Provencalsk frukt
Provencalsk frukt
Provencalsk frukt
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 8aprikoser
  • 4persikor- eller nektariner
  • 2 dlströsocker
  • 4 dlvatten
  • 2 mskhonung
  • 1citron
  • 4lavendelblommor
  • 4 kvistarmynta

Tillbehör

  • grädde- lättvispad eller vaniljglass

Gör så här

  1. Dela aprikoserna och persikorna på mitten med en vass kniv och ta bort kärnorna. Lägg frukten i en skål.

  2. Koka upp socker, vatten och honung. Sjud till sockret smält helt.

  3. Tvätta citronen och dela den på mitten. Pressa ur lite av saften i lagen och lägg i citronbitarna. Dra av kastrullen från värmen.

  4. Häll lagen över frukten och lägg i lavendel och myntakvistar.

  5. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök