Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Prosciuttolindad mozzarella med marinerade tomater

Prosciuttolindad mozzarella med marinerade tomater är en snabblagad, god smårätt. Om man vill variera tomaterna så kan man lägga till lite hackad vitlök eller hackad rödlök i marinaden. Idag finns det god svensk buffelmozzarella t ex BuffelLinda. Det samma gäller lufttorkad skinka.

Prosciuttolindad mozzarella med marinerade tomater
Prosciuttolindad mozzarella med marinerade tomater
Prosciuttolindad mozzarella med marinerade tomater

Ingredienser

  • 4buffelmozzarellaostar- (à 100 g)
  • 12 skivorskinka- lufttorkad, tunna
  • 75 gsalladsskott- blandad
  • 0,5rödlök

Marinerade tomater

  • 250 gtomater- gärna blandade sorter
  • 4 mskrapsolja
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 2 tskhonung- flytande
  • 0,5 dlörter- blandade, t ex basilika, persilja och rosmarin
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • basilika

Gör så här

  1. Låt buffelmozzarellan rinna av ordentligt. Lägg ihop skinkskivorna tre och tre och linda in en ost i varje till ett paket.

  2. Lägg salladen på ett stort fat. Lägg på mozzarellaknytena. Skala och strimla löken.

  3. Marinerade tomater: Skär tomaterna i stora bitar. Blanda olja, vinäger och honung. Lägg tomaterna i marinaden. Hacka örterna och blanda ner i tomaterna.

  4. Lägg upp tomaterna på fatet och strö över flingsalt och peppar. Garnera med rödlök och basilika.

Vad tyckte du om receptet?