Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mini-petits-chouxer fylls med glass och serveras med chokladsås.
Sätt ugnen på 225°.
Koka upp smör och vatten. Tillsätt mjölet och vispa över värme till en smet som släpper kastrullens sidor.
Dra kastrullen åt sidan och låt smeten svalna. Vispa ner ett ägg i taget, vispa slätt mellan varje.
Fyll smeten i en spritspåse och spritsa 35 toppar på bakpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min utan att öppna luckan.
Låt petits-chouxerna kallna på galler. Klipp ett litet hål i dem och fyll med glass. Ställ i frysen till servering.
Koka ingredienserna till såsen ca 3 min. Ta fram profiterolerna ca 10 min före serveringen. Lägg upp dem som en pyramid på fat och ringla lite varm chokladsås över. Bjud resten av såsen till. Andra franska dessertklassiker hittar du här: