Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Profiteroler med gräddfil och löjrom är de perfekta tilltuggen till festen. Ett recept av Årets Kock 2017; Johan Backeus. När smeten kokas får puffarna den rätta segluftiga konsistensen.
Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa kraftigt tills smeten släpper kastrullens kanter. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt äggen, ett i taget. Vispa till en fluffig smet.
Lägg smeten i en spritspåse och spritsa små klickar, ca 3 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna på galler.
Låt gräddfilen rinna av i en sil med kaffefilter ca 2 timmar i kyl. Skala och skär löken i tunna ringar. Plocka dillen i små vippor.
Dela profiterolen på mitten och spritsa i gräddfil, sedan löjrom och toppa med rödlök och dill.