Recept från Mitt kök
Här hittar du recept på klassiska julrätter:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera omeletten med ketchup till barn och med dijonsenap till vuxna. Jag gör oftast en stor omelett, men ibland gör jag den i portionspannor. Färdigtärnat bacon finns att köpa i mataffärerna, men jag tycker att det skivade är både "smalare" och godare.
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar tills allt blir väl blandat. Blanda i osten försiktigt.
Skiva och tärna bacon. Fräs det knaprigt i 1 msk av oljan i 1 minut.
Ta upp bacontärningarna på en tallrik med hushållspapper och låt rinna av.
Häll resten av oljan i stekpannan. Fräs i tomater och korv, så att de får fin färg, cirka 3 minuter. Fördela över spenaten.
Häll över omelettsmeten, som genast börjar stelna. Lyft eller stick i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. Stek omeletten tills den stadgat sig, men fortfarande är ganska krämig. Gratinera i mitten av ugnen 3-5 minuter, tills omeletten fått fin färg. Garnera med bacontärningarna. Peppra.
Recept från Mitt kök
Här hittar du recept på klassiska julrätter: