Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Omelett med prinskorv, tomat och spenat

Servera omeletten med ketchup till barn och med dijonsenap till vuxna. Jag gör oftast en stor omelett, men ibland gör jag den i portionspannor. Färdigtärnat bacon finns att köpa i mataffärerna, men jag tycker att det skivade är både "smalare" och godare.

Omelett med prinskorv, tomat och spenat
Omelett med prinskorv, tomat och spenat
Omelett med prinskorv, tomat och spenat
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 8ägg
  • 8 mskmjölk- (cirka 1 1/2 dl)
  • 1 tsksalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- + peppar till garneringen
  • 2 dlost- riven
  • 1 förpbacon- tärnat
  • 3 mskolivolja
  • 250 gcocktailtomater
  • 400 gprinskorv
  • 1 förpbabyspenat- cirka 65 g
  • svartpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar tills allt blir väl blandat. Blanda i osten försiktigt.

  3. Skiva och tärna bacon. Fräs det knaprigt i 1 msk av oljan i 1 minut.

  4. Ta upp bacontärningarna på en tallrik med hushållspapper och låt rinna av.

  5. Häll resten av oljan i stekpannan. Fräs i tomater och korv, så att de får fin färg, cirka 3 minuter. Fördela över spenaten.

  6. Häll över omelettsmeten, som genast börjar stelna. Lyft eller stick i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. Stek omeletten tills den stadgat sig, men fortfarande är ganska krämig. Gratinera i mitten av ugnen 3-5 minuter, tills omeletten fått fin färg. Garnera med bacon­tärningarna. Peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Här hittar du recept på klassiska julrätter:

Recept på Janssons frestelse

Recept på köttbullar

Recept på enkel risgrynsgröt