Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Prinsesstårta med fågelbo

Den här läckra påsktårtan med fågelbo är imponerande både på utsidan och insidan!

Prinsesstårta med fågelbo
Prinsesstårta med fågelbo
Prinsesstårta med fågelbo
Wolfgang Kleinschmidt

Bottnar

  • 4ägg
  • 2 dlsocker
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 dlpotatismjöl
  • 2 tskbakpulver

Sylt

  • 100 ghallon
  • 100 gjordgubbar
  • 2 mskströsocker
  • 1 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde
  • 2äggulor
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 mskströsocker
  • 0,5vaniljstång- delad och urskrapad, eller 1 tsk vaniljsocker

Gräddlager

  • 5 dlvispgrädde
  • 500 gmarsipan
  • hushållsfärg- gul
  • florsocker- att pudra med

Fågelbo

  • 100 gchoklad
  • godisägg

Gör så här

  1. Förbered marsipanen! Det är lättast att kavla marsipanen om du färgar den dagen före och sedan plastar in marsipanen och låter den ligga över natten.

  2. Sätt ugnen på 185 grader.

  3. Bottnar: Smörj och bröa en springform eller sockerkaksform, cirka 20 centimeter i diameter.

  4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i cirka 10 minuter. Bland mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta i det och vänd ihop till en jämn smet. Fyll upp smeten i formen och baka i cirka 25 minuter (känn med en sticka att kakan är färdig).

  5. Ta ut kakan och vänd upp den på ett fat, låt den kallna och skär upp i tre bottnar.

  6. Sylt: Lägg hallonen i en kastrull. Snoppa och skär jordgubbarna i bitar och lägg i kastrullen. Koka upp och låt koka ett par minuter. Tillsätt sockret och koka ytterligare några minuter. Låt sylten svalna helt.

  7. Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen i en rostfri kastrull och sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Den får inte koka. Häll upp krämen i en bunke och lägg på plastfilm. Låt krämen svalna och tag bort vaniljstången.

  8. Bred sylt över första botten och bred över hälften av vaniljkrämen. Lägg på nästa botten och upprepa. Lägg på den sista botten. Vispa grädden och bred den över tårtan och på kanterna. Forma en kulle av grädden på tårtan.

  9. Kavla ut marsipanen och täck tårtan med marsipan. Det är bäst att kavla ut mellan plast eller på en marmorbänk.

  10. Jämna till kanterna på marsipanen med en kniv. Pudra med florsocker.

  11. Fågelbo: Lägg in en plåt i frysen, minst 30 minuter. Smält chokladen och häll upp den i en engångsspritspåse. Klipp ett hål på cirka 2-3 millimeter och spritsa hastigt upp ränder längst med plåten.

  12. När chokladen börjar stelna, dra ihop den med en skarpa och forma hastigt till ett runt fågelbo, du måste jobba snabbt här. Lägg in nästet i kylen och låt det kallna.

  13. Garnera tårtan med chokladnästet och godisäggen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök