Läs också:
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Prinsesstårta är en kär klassiker, älskad av de flesta. Här har vi friskat upp vaniljkrämen med citron och färska hallon. Vi har dekorerat tårtan med florsocker och söta fjärilsdekorationer på pinne, som finns att köpa i de flesta blomsteraffärer.
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver. Blanda till en slät smet. Häll smeten i en smörad form cirka 22 centimeter i diameter. Grädda i ugn, 175 grader, cirka 20 minuter. Låt kakan svalna och ta den ur formen.
Dela kakan i två bottnar varav den ena en aning tjockare än den andra. Den tjockare bottnen ska vara botten och den tunnare ska vara välvd över grädden under marsipanen.
Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen utom vaniljsockret i en kastrull. Vispa slätt.
Värm på medelvärme under omrörning tills första bubblan syns. Krämen får inte koka. Låt krämen svalna något. Tillsätt vaniljsocker och citronskal.
Vispa grädden tjock. Bred ett tunt lager hallonsylt på den tjockare bottnen. Täck med vaniljkrämen och tryck ner hallonen.
Bred grädden över vaniljkrämen och forma den till en kupol. Välv den tunnare tårtbottnen över grädden. Lägg försiktigt över marsipantäcket. Skär kanterna jämna med en kniv. Pudra över florsocker och dekorera på valfritt sätt.
Läs också:
Recept från Mitt kök